Jak v létě zabavit děti? Vyzkoušejte tyhle aktivity!

Děti

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

1. června 2023 15:26

Letní prázdniny jsou ideálním časem pro to, aby se děti zapojily do zábavných a kreativních aktivit. Přinášíme vám seznam skvělých nápadů na letní aktivity, které nejen zaručí zábavu, ale také rozvíjí dětskou fantazii a dovednosti. Bez ohledu na věk vašeho dítěte, zde najdete inspiraci na aktivity, které mohou trvat celé léto.

Umělecké projekty s přírodními materiály

Vytvoření vlastního herbáře s vypreparovanými květy a listy.Malování kamínků, které se následně použijí jako ozdoby do zahrady.Výroba papírových lodiček a jejich zkoušení na jezírku nebo bazénu.

Hudební dobrodružství

Zorganizujte rodinný koncert, kde si děti mohou vytvořit vlastní hudební nástroje z recyklovaných materiálů. Naučte děti zpívat letní písně a zorganizujte mini-karaoke večer.

Venkovní aktivity

Prozkoumávání přírody, výlety do lesa, sběr přírodnin, pozorování ptáků a hmyzu. Piknik v parku nebo na zahradě.

Kuchařské dobrodružství

Vytvoření osvěžujících domácích zmrzlinových pohárů s ovocem a jogurtem. Příprava barevných ovocných koktejlů nebo domácí limonády.

Divadelní a taneční kousky

Děti si mohou vymyslet vlastní divadelní představení a hrát role. Zaručená zábava pro celou rodinu! Naučte děti jednoduché taneční kreace a společně si zatančete na zahradě nebo na pikniku.

Vědecké experimenty

Vytvoření vlastního vodního parku: postavte skluzavku z hadic a dětského bazénu a sledujte, jak se děti baví při zábavném vodním dobrodružství. Prozkoumání tajemného světa bublin: vytvořte domácí bublinový roztok a zkoumejte různé velikosti a tvary bublin.

Témata: dětské Děti