Léto je časem pikniků! Jak si je užít s co si na ně vzít?

Piknik, ilustrační fotografie.

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

30. května 2023 16:05

Léto doslova svádí k piknikům. Že vás ale nenapadá, co si na ně vzít a jak si je užít? Podívejte se na naše tipy!

Chladivé nápoje

Připravte si osvěžující nápoje, jako je domácí citronáda, ovocné šťávy nebo ledový čaj. Můžete si také vzít chlazený led, abyste udrželi nápoje po celou dobu pikniku osvěžující.

Lahodné občerstvení

Sáhněte po jednoduchých a snadno přenosných jídlech. Například sendviče, wrapy nebo saláty jsou skvělé volby. Můžete si také připravit různé sýry, uzeniny, čerstvé ovoce a zeleninu s dipem.

Grilování

Pokud máte k dispozici gril, proč si neudělat piknikový grilovací zážitek? Připravte si hamburgery, klobásy, zeleninové špízy nebo dokonce ryby a grilujte je venku na čerstvém vzduchu.

Dezerty

Pro sladkou tečku si vezměte koláče, muffiny, ovoce nebo sušenky. Pokud máte rádi oheň, můžete si připravit i marshmallow na grilování.

Pohodlná deka

Nezapomeňte si přinést piknikovou deku, na které si můžete pohodlně sednout nebo lehnout. Mějte na paměti také slunečník nebo ochranný stan, abyste se chránili před přílišným slunečním zářením.

Zábava a hry

Kromě jídla si připravte nějaké zábavné aktivity. Můžete hrát míčové hry, frisbee, karty nebo dokonce přinést stolní hry, které můžete hrát venku na trávě.

Myslete na odpadky

Pamatujte, že je důležité zabalit si všechny potřebné věci, jako jsou ubrousky, kelímky, příbory, kelímky na pití a odpadkový pytel, abyste udrželi prostor kolem sebe čistý. 

Témata: Léto jídlo grilování