Chystáte se na letní dovolenou do exotiky? Myslete zavčas na očkování!

Očkování, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

22. května 2023 15:38

S přicházející letní sezonou se mnoho lidí plánuje vydat se na zaslouženou dovolenou. Při plánování cest je ale důležité mít na paměti, že některé země vyžadují nebo doporučují očkování.

Thajsko

Thajsko je oblíbenou destinací pro letní dovolenou. Pro vstup do země je však doporučováno očkování proti žluté zimnici. Toto očkování je povinné pro cestující, kteří přijíždějí z oblastí, kde je žlutá zimnice přítomna.

Jihoafrická republika

Pro vstup do Jihoafrické republiky je často vyžadováno očkování proti žluté zimnici. Další doporučené očkování zahrnují tyfus, hepatitidu A a B a meningokokovou meningitidu, zejména při cestách do venkovských oblastí nebo oblastí s vysokým výskytem onemocnění.

Brazílie

Brazílie je zemí s rozsáhlou biodiverzitou a krásnými plážemi. Pro vstup do země je však často dobré si zajistit očkování proti žluté zimnici. Je také doporučeno očkování proti hepatitidě A a B a tyfusu.

Keňa

Keňa je atraktivní destinací pro safari a přírodní krásy. Pro vstup do země je často doporučováno očkování proti žluté zimnici. Další doporučená očkování zahrnují tyfus, hepatitidu A a B a meningokokovou meningitidu.

Indie

Indie je zemí bohatou na kulturu, historii a rozmanité krajiny. Pro vstup do Indie je doporučené očkování proti žloutence typu A a B, tyfusu a poliomyelitidě. Doporučuje se také očkování proti záškrtu a případně proti žluté zimnici.

Témata: cestování očkování