Dny NATO Ostrava 2022: Jak se na ně bezpečně dostat?

Dny NATO v Mošnově

Autor: ČTK

13. září 2022 20:51

Dny NATO v Mošnově se nezadržitelně blíží a sjedou se na ně lidé z celé republiky. Pokud i vy přemýšlíte nad účastí na této jedinečné akci, můžete využít dopravu autem, autobusem či speciálními posilovými vlakovými spoji.

České dráhy o víkendu posílí vlaky směřující do Mošnova, kde se budou konat Dny NATO a Dny Vzdušných sil Armády ČR . Dopravce tam vypraví speciální expresní spoje z Prahy, Brna a Olomouce a posilové regionální vlaky z Bohumína, Opavy a Ostravy. Další dálkové vlaky budou mimořádně zastavovat ve Studénce.

Z hlavního města vyrazí do Mošnova mimořádný vlak railjet, který vyjede v 6:05 z hlavního nádraží a k severomoravskému letišti by měl dorazit před 10. hodinou. Spojení z jižní Moravy posílí přímý vlak s odjezdem z brněnského hlavního nádraží v 7:57 a příjezdem v 10:10.

Zvláštní vlak z olomouckého hlavního nádraží pojede v 8:00 a do Mošnova přijede v 9:10. Během odpoledne pak tyto zvláštní vlaky svezou cestující zpět do Prahy, Brna i Olomouce. Kromě toho mohou cestující ostatních dálkových vlaků využít mimořádné zastavení dálkových vlaků v nedaleké Studénce. Zastaví tam pendolina a také spoje jedoucí ze Žiliny, Varšavy nebo Vídně.

Vedle toho dráhy navýší kapacity regionální dopravy. Vypraví zvláštní osobní vlaky, spoje do Mošnova tak budou jezdit každou půlhodinu až hodinu. Dopravce zároveň plánuje vybrané spoje během dne posílit o další místa navíc, soupravy tak budou mít až 1200 míst k sezení, běžně je k dispozici polovina.

Témata: Dny NATO