Daňové přiznání za rok 2021 dnes jen tak lehce nepodáte. Finanční správa je přetížená

Daně, ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

16. února 2022 17:46

Servery Finanční správy jsou přetížené. Některé stránky portálu Moje daně jsou proto hůře dostupné. Lidé ale daňová přiznání elektronicky podávat mohou.

ČTK to dnes sdělil Lukáš Heřtus z tiskového oddělení Generálního finančního ředitelství. V úterý správa zveřejnila aktualizovaný formulář daňového přiznání za rok 2021.

"Aktuálně detekujeme zvýšenou zátěž databázových serverů, která způsobuje zhoršenou dostupnost vybraných stránek portálu MOJE daně. Problém analyzujeme a intenzivně pracujeme na nápravě. Za případné komplikace se omlouváme," uvedla Finanční správa krátce po poledni. Heřtus uvedl, že některé stránky se například mohou déle načítat.

Elektronický formulář je v aplikacích EPO a DIS+. Podle serveru TN.cz nechtěl finanční úřad sdělit, kolik lidí stihlo v úterý elektronické přiznání podat.

Papírové přiznání k dani z příjmů fyzických osob mohou lidé odevzdávat do 1. dubna. Pokud volí elektronickou formu, pak mají čas až do 2. května 2022. Povinné je podávání přiznání k daním z příjmů výhradně elektronicky pouze pro držitele datové schránky zřízené ze zákona. Netýká se tedy držitelů datových schránek zřízených na žádost.

Témata: Daně