Kde rostou houby? Přinášíme důležité informace!

Houby, ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

11. června 2020 10:35 | Aktualizováno: 11. června 2020 14:55

Z hub se dá připravit mnoho zajímavých jídel, a tak není divu, že lidé berou lesy útokem, aby nějaké našli. Každého proto zajímá, kde houby rostou už v těchto dnech. Jaké informace se vám budou hodit?

Známá pranostika, že Medardova kápě čtyřicet dní kape, není jedinou, která se váže k 8. červnu. Říká se také, že když na Medarda prší, nebudou toho roku houby růst. Češi ale věří, že tomu tak nebude, protože si do přírody na houby rádi vyrazí.

Houbám by mělo prospívat vlhké a zároveň teplé počasí, a tak si lidé právě v těchto dnech dělají velké naděje. V poslední době totiž hodně prší, během následujících dní by se zase teploty měly pohybovat kolem 25 stupňů.

Podle odborníků jsou ale houby hodně nevyzpytatelné. I když se lidem může zdát, že počasí jejich růstu nahrává, nemusí to tak být. Houbaři už se každopádně do lesů vydali, o nějakých velkých úlovcích ale zatím nemůže být řeč.

Lidé doufají, že pravé žně nastanou v dalších dnech. Pokud jste začátečníci, existuje řada míst, kde vám poradí. Oslovit můžete mykology či vše zkonzultovat s houbaři na některé z internetových stránek, např. NaHouby.cz.

Témata: Houby houbařstí