Můžete otěhotnět análním stykem? Lékaře vyděsilo nové zjištění!

Ilustrační fotografie

Autor: Adam Slabý, stars24.cz

27. února 2019 12:51 | Aktualizováno: 27. února 2019 22:11

Jestli jste si mysleli, že při análním styku nemůžete otěhotnět, pěkně jste se spletli. Existují situace, kdy se to stát může. Jsou to sice výjimky, ale lékařsky potvrzené.

Většina lidí žije v přesvědčení, že otěhotnět při análním sexu je holý nesmysl. To se ale mýlí, možné to je. V rozhovoru pro populární časopis Men's Health to potvrdil i uznávaný urolog Brian Steixner. "Při sexuální výchově nám normálně lhali," prohlásil s nadsázkou.

Steixner se prý taky domníval, že otěhotnět při análním sexu není možné, dokud se při studiu s takovou situací nesetkal. V rámci praxe léčil pacientku, která trpěla vzácnou poruchou nazvanou kloakální malformace.

V podstatě to znamená, že konečník, močová trubice a pochva nejsou rozděleny do tří trubic jako u jiných lidí, ale jsou spojeny do jedné. Žena v mládí podstoupila operaci, při níž měli lékaři trubice rozdělit, a od té doby si myslela, že je jako ostatní.

Jenže pak s překvapením zjistila, že je těhotná, i když měla v poslední době jen anální sex. Lékaři jí nevěřili, pak ale zůstali v úžasu. "Udělali jsme několik rentgenových snímků a vyšetření, abychom zjistili, že opravdu otěhotněla z análního sexu," uvedl Steixner.

Žena se tak až po několika letech dozvěděla, že operace v mládí se nepovedla. Místo toho se jí vytvořila takzvaná fistule, tedy že její děloha zůstala propojena s konečníkem. Dítě ale přišlo pomocí císařského řezu na svět zdravé a nakonec byla v pořádku i matka.

Nemusíte ale panikařit, podobná porucha je opravdu vzácná a nízká je tedy i pravděpodobnost, že otěhotníte při análním sexu. Stává se to jen jedné z 50 tisíc žen.

Témata: Lidé lékaři těhotenství