Lékař vysvětlil, proč nechodit před postelovými hrátkami na toaletu

A jak slavíte 1. máj vy?

Autor: Adam Slabý, stars24.cz

18. ledna 2022 11:12

Intimní chvíle ve dvou jsou příjemným zpestřením vztahu. I ony ale mají svá pravidla, a to nejen během milování samotného. Příprava na něj by měla probíhat dopředu a některých věcí byste se měli zaručeně vyvarovat.

Jednou ze zásadních věcí, které byste si měli před milováním odpustit, je toaleta. Dříve se tvrdilo, že by si zejména ženy měly vyprázdnit močový měchýř nejen proto, aby pro ně byl styk pohodlnější, ale i proto, aby snížili riziko vzniku infekce močových cest. 

Urolog David Kaufman má ale pro páry přesně opačnou radu. Podle serveru Yahoo tvrdí, že močení před milováním je jedním z největších omylů, který musí svým pacientkám trpělivě vysvětlovat. 

Podle lékaře se při sexu mohou bakterie z pochvy dostat do močové trubice. Návštěvou toalety po styku se ale dají bezpečně zlikvidovat. Pokud tak neučiníme, mohou si bakterie najít cestu až do močového měchýře, a tam vyvolat infekci, varuje Kaufman.

Varuje také před zdánlivě bezpečným užíváním kondomů. Pokud žena trpí na často se opakující infekce, měla by se svým partnerem zvážit použití jiných antikoncepčních prostředků, než ty se spermicidními mazivy, které způsobují podráždění a mohou zvýšit pravděpodobnost vzniku infekce močových cest.

Negativní vliv na styk mají také léky proti alergii. Antihistaminika vysušují sliznici, avšak nejen pouze tu v nose. Jejich účinek se tak může projevit i na dalších místech, a není to zrovna dvakrát příjemné.

Rovněž není vhodné se těsně před milováním holit na intimních partiích. Pokožka je podrážděná, mnohdy zarudlá, a potřebuje několik hodin k regeneraci. Holení proto obstarejte ideálně den předem, nebo minimálně několik hodin.

Témata: lékaři Láska, intimnosti, vztahy