Vyhněte se jarní únavě! Přinášíme skvělý tip na jarní detox

Zdravá strava

Autor: Hrušková, stars24.cz

18. března 2018 11:38

Zanesení organismu toxiny může prakticky za všechny příznaky jarní únavy. Špatné trávení a nezdravá pleť jsou prvními příznaky toho, že vaše tělo potřebuje pročistit. Připravte se na přicházející jaro a zbavte těla nezdravých látek.

Toxiny se objevují v těle nejvíce při časté konzumaci masa. Po nadměrném přijímání bílkovin se v těle usazují takzvané odpadní látky. Je proto dobré si na nějaký čas udělat pauzu od masa a zkusit konzumovat jen ovoce a zeleninu. V poslední době je trend ve zdravé výživě a tím je smoothie, důvodem je to, že do sebe dostanete více vitamínů než normální konzumací. Všechny ingredience rozmixujete a vypijete.

Taková očista není zdravá více než tři dny. Poté už můžete pomalu přidávat i menší množství bílkovin. Jarní únava přichází především zanesením buněk, které vedou k zpomalení metabolismu a tedy i k zpomalení celé funkce těla.

Nedostatek vlákniny může také za vaší únavu. Je dobré proto omezit konzumaci většího množství bílé mouky a nahradit ji celozrnnými výrobky. Konzumace luštěnin může rovněž obnovit rovnováhu ve vašem těle. Pokud naše doporučení dodržíte, můžete se těšit na příchod oteplení a správnou funkci vašeho organismu.

Témata: Zdravá strava