Hubnete? Okamžitě přestaňte, burcují vědci! Mají k tomu dobrý důvod!

Ilustrační fotografie

Autor: Hrušková, stars24.cz

1. března 2018 20:51

O hubnutí už se dávno netvrdí, že je zdravé, naopak. Mezi odborníky se začalo spekulovat o možném špatném dopadu na zdravotní stav.

Při rychlém hubnutím může docházet k různým zdravotním komplikacím. Obvykle nejrychleji hubnou lidé s vysokou nadváhou, avšak nemusí to být pravidlem. Problémem jsou drastické diety, které mají většinou jojo efekt, potom stačí stačí sníst jedinou věc mimo jídelníček a váha je zpět. Při takovém počínání dostává metabolismus pořádně zabrat.

Tělo by se nemělo do ničeho rychle hnát a už vůbec ne vystavovat tělo hladovkám. Rychlé hubnutí, může nerušit metabolismus a vyvolat poruchy příjmu potravy a jiné komplikace.

Nejlepší je pro celkové hubnutí a zpevnění těla je vytvořit si svůj denní plán podle, kterého budete hlídat nejen živiny a kalorie, ale také pravidelný přísun potravy. Ten je pro hubnutí nejdůležitější, kvůli správné funkci metabolismu. Důležité ale je, aby pravidelný přísun potravin nepřesahoval doporučený denní přísun kalorií.

Další důležitou věcí u hubnutí je cukr. Není zdravé vysadit cukry úplně, ale pří jímat přírodní zdroje cukru jako je ovoce, a vysadit naproti tomu prázdné cukry, které jsou obsaženy v čokoládách a jiných sladkostech.

Opravdu důležitou věcí v hubnutí je ovšem pohyb. Pokud se nehýbeme nemá hubnutí správný efekt. Pohyb zkrátka patří ke zdravému životnímu stylu. Není důležité potit se denně ve fitku, důležité je najít si aktivitu, která nás baví a zároveň nám pomáhá. Není totiž tolik důležité jakou váhu máme, ale co děláme pro naše tělo, a zda jsme v psychické harmonii.

Témata: zdraví nadváha hubnutí Zdraví