Líbíte se někomu? Vědci prozradili, jak to zjistíte!

Ilustrační foto

Autor: Adam Slabý, stars24.cz

4. ledna 2019 10:29

Snaha zaujmout jiné je člověku vlastní a dvojnásob to platí u opačného pohlaví. Kolikrát si ale nejsme jisti, jestli jsme udělali dobrý nebo špatný dojem, a už vůbec je, jestli jinou osobu naše povaha spíše neodradila. Odborníci nyní přišli na to, jak to zjistit, aniž bychom se museli ptát.

Na téma jak se někomu zalíbit a dostat se do jeho přízně už toho bylo napsáno mnoho. Málokdo se ale zabýval opačnou otázkou, a sice jak poznat, že se druhé osobě opravdu líbíme.

Přišli na to až odborníci z britské Univerzity v Sussexu. Ti totiž zjistili, odpověď nenalezneme v očním kontaktu ani řeči těla. To, že se někomu líbíte, totiž lidé dávají najevo úplně jinak.

Odborníci zkoumali randící páry a zjistili, že klíčem ke všemu je hlas. Pokud muž potká osobu, která se mu zamlouvá a s níž by chtěl navázat hlubší vztah, stejné změny dozná i jeho hlas. Stane se hlubším a tišším.

U žen platí něco podobného. Pokud projeví zájem o nějakého muže, jejich hlas se rovněž stane hlubším, ale naopak hlasitějším. Taková žena totiž působí dominantně a přitažlivě.

Obě pohlaví tak podle expertů dávají najevo svou náklonnost hlubším hlasem, který působí více rozvážně. Zatímco ale muži sníží intonaci a hovoří tiššeji, ženy naopak přidají na intenzitě.

Podle odborníků jde o signály,které lze pozorovat navenek a lidé se na ně při randění mohou zaměřit. Hluboký hlas je totiž spojen s hladinou pohlavního hormonu testosteronu.

Témata: Lidé Láska, intimnosti, vztahy