Pozor! Blíží se nejhorší den v roce! Na co by si Češi měli dát bacha?

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

6. prosince 2018 15:01

Podle odborníků je nejhorším dnem v roce 11. prosinec. Vyplývá to ze studie, která zjistila, že právě v tento den na veřejnost nejvíce dopadá předvánoční shon.

Začneme 11. prosincem. Podle analýzy, kterou zveřejnil portál Information Is Beautiful, je právě v tento den nejvíce rozchodů. To z něj pro řadu lidí činí doslova nejhorší den v roce.

Proč se zrovna tento den, necelé dva týdny před Vánoci, řadí mezi ty nejhorší není zcela jasné. Nepochybně souvisí v předvánočním stresem a je pravděpodobné, že právě ten vráží klín mezi partnery.

Souvislost může mít i s financemi. Nejeden pár se pohádá kvůli hodnotě dárku nebo kvůli výzdobě či způsobu, jakým budou partneři Vánoce trávit.

Na druhou stranu se nikomu nechce rozcházet během Vánoc, protože je možná tento termín tím posledním rizikovým. Z tabulky, kterou server zveřejnil, totiž vyplývá, že v dalších dnech míra rozchodů rapidně klesá. Během vánočních svátků je pak minimální.

Další nárůst partnerských neshod vedoucích až k rozchodům zaznamenáváme až na jaře. V tomto případě ale nesouvisí s Vánocemi. Na vině může být snaha o změnu života v souvislosti s jarní pohodovou atmosférou, ale i neshody týkající se dalších plánů v následujících měsících či letech.

Témata: Lidé Láska, intimnosti, vztahy Vánoce