Jak poznat nevěru u partnera na první pohled? Všímejte si těchto detailů!

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

20. června 2021 20:47

Většina lidí je téměř bytostně přesvědčena o tom, že jejich partner by jim nikdy nebyl nevěrný. Statistiky ale ukazují, že téměř polovina můžu a žen je svému protějšku nevěrných. A vědci nyní prozradili, jak "zahýbání" odhalit.

Podle studie vědců v University of Western Australia, je možné odhalit nevěrníka i na obyčejné fotografii.

Výzkumu se zúčastnilo 1500 respondentů, kteří posuzovali fotografie s tvářemi 200 mužů a žen. Ti se museli vědcům dobrovolně přiznat, zda mají s nevěrou zkušenosti, nebo jsou věrní.

Účastníci výzkumu při pohledu na fotky odhalili věrné muže s téměř naprostou přesností. Ti, kteří partnerky podvádějí, si totiž nedokáží udržet vážnou tvář a mají obvykle hranaté rysy obličeje, zejména čelist a bradu a také výrazné obočí.

Horší bylo posoudit, která z žen na fotkách je věrná a která ne. Jejich odhalení podle obličeje zachyceného na fotografii bylo totiž velmi problematické. A muži i ženy přiznali, že obličeje žen jsou méně čitelné než tváře mužů. 

Výzkum dokazuje, že lidé jsou schopni rozpoznat věrnou osobu, a to dokonce aniž by ji museli vidět naživo. Stačí jim zkoumat její obličej na fotografii. Tedy v případě, že se jedná o muže. U žen je to podstatně obtížnější.

Témata: Láska, intimnosti, vztahy