PEKLO v karanténě: Tohle se děje za zavřenými dveřmi!

A jak slavíte 1. máj vy?

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

23. dubna 2020 8:55

Co dokáže provést s láskou a za normálních okolností stabilním vztahem nečekané a dlouhodobé uzavření v jedné domácnosti kvůli koronavirovým opatřením? Na to hledá odpověď nový instagramový účet!

Nový instagramový účet ukazuje, že nemoc covid-19 si může vybírat značnou daň na mezilidských vztazích.

"Třetí den karantény. Můj přítel se na mě naštval, že jsem se napila jeho vody. Byla z toho obrovská hádka a já ho nakonec donutila spát venku v autě," svěřila se jedna z uživatelek.

"Můj přítel mě požádal, ať mu připravím bagel. Řekla jsem mu: 'Ne, já pracuju.' A on se na mě podíval a odpověděl: 'Mně se nezdá, že pracuješ. Vypadá to, že jen koukáš z okna'," popsala problémy s prací z domácnosti další žena.

A jiná se svěřila: "Od vyhlášení karantény jsem si uvědomila, jak je můj přítel vzteklý, když pracuje. Uvědomuje si vůbec, že bouchá do vlastního stolu, vlastní myši a vlastní klávesnice? Ničí náš majetek, ne ten pracovní!"

U některých nucený pobyt doma vytáhl na světlo horší stránky povahy, o kterých sami netušili, že je mají - jako uživatelka, která napsala: "Kvůli svému příteli jsem se začala chovat jako moje urýpaná matka. 'Jonathane, proč jsou na kuchyňské lince drobečky? Jonathane, proč jsou všechny skříňky otevřené? Jonathane, proč je tvoje oblečení na podlaze? Jonathane, zhasni, venku je světlo!'"

Vědci už prokázali souvislost stresu a zvýšené plynatosti, což se projevuje i v této době. "Za posledních pět let jsem nestrávila doma s manželem tolik času jako teď. Přesvědčila jsem sama sebe, že všechny jeho pšouky jsou jen můj vibrující telefon. To je jediný způsob, jak můžeme zůstat spolu," napsala nejmenovaná manželka.

Soužití v izolaci může komplikovat také přítomnost dalších příbuzných - včetně nechvalně proslulých tchyní. "Včera večer jsem udělala chybu a pustila se s manželovou matkou do skládání skládačky. A ona mi řekla: 'Mám tričko, co je mi moc velké, tak jsem si říkala, jestli ho nechceš.' Ne všichni z nás tuhle karanténu přežijí - a ne všechny oběti budou nutně kvůli koronaviru," uvedla další žena.

Témata: Lidé Láska, intimnosti, vztahy