NÁVOD: Jak poznáte, že vás partner podvádí?

Ilustrační foto

Autor: Adam Slabý, stars24.cz

22. února 2020 13:15

V době internetu a seznamek je pokušení nevěry silné jako nikdy předtím a týká se to mužů i žen. Express přináší seznam několika signálů, které mohou naznačit, že to jde s vaším vztahem z kopce.

1. Náhlé změny v časovém rozvrhu. Manžel Ley začal chodit domů později, což zdůvodňoval tím, že pracuje přesčas. To se samozřejmě může stát, aniž by šlo o nevěru. "Ale na výplatní pásce žádné přesčasy nebyly," vzpomíná Lea. "Také každou neděli musel v určitou dobu jet s autem pro benzin," říká. Pak je na místě klást si otázky.

2. Náhlé koketování. Když se on nebo ona začnou více zajímat o svůj zevnějšek, kupovat si kosmetiku nebo oblečení, kterou nebo které si nikdy předtím nekoupili, zhlížet se v zrcadle, kupovat si v lékárně přípravky proti padání vlasů, je na místě zpozornět.

3. Změna ve frekvenci sexuálních styků. Nevěrný partner může vykazovat sexuální chlad vůči partnerce, nebo naopak se může také snažit častějším sexem "smazat" svou vinu.

4. Podezřelé používání telefonu. Když nebere telefon ve vaší přítomnosti, je třeba se znepokojovat. Totéž platí pro hesla k e-mailové schránce a počítači.

5. Hmotné známky. Stopa rtěnky na košili, parfém, který nepoužívá, dlouhé a světlé vlasy u brunetky, chlupy psa nebo kočky na svetru, když jste tato zvířata nikdy doma neměli.

6. Anonymní telefonáty. "Několikrát týdně u nás zvonil doma telefon, ale když jsem ho zvedla, nikdo na druhém konci nebyl," vzpomíná Lea. "Když se manžel dostal k telefonu dřív než já, mluvil údajně s maminkou, která ovšem tentokrát nezavěsila," dodává.

7. Dárečky "od maminky, od kolegů" atd.

8. Jméno, které se v rozhovoru často objevuje. Zamilovaní mají potřebu mluvit o své vyvolené nebo o svém vyvoleném. A to do té míry, že o něm neb o ní hovoří i se svým partnerem. Jestliže se v rozhovoru velmi často objevuje jméno kolegy, může jít o nevěru.

9. Měnící se chuť. "Můj manžel nikdy nepil čokoládu, ale jednoho dne ji náhle začal zbožňovat," říká Dina. A nemusí jít jen o chuť v kulinárním smyslu. Může jít o náhlou zálibu v nějaké činnosti, například o náhlý zájem o synchronizované plavání.

Témata: Lidé Láska, intimnosti, vztahy