Kdo má u žen největší úspěch? Pánové, zapomeňte na posilovnu

Ilustrační fotografie

Autor: Dita Svobodová, stars24.cz

11. prosince 2017 14:00

Řada mladíků a mužů tráví hodně volného času v posilovně, aby si tam vypracovali svaly a byli pro ženy atraktivnější. Právě pro ně ale máme špatnou zprávu – ti, kteří mají pár kilo navíc podle vědců žijí déle, mají lepší vztahy se svými dětmi a jsou pro ženy atraktivnější. Píše to magazín Newsweek.

Richard Bribiescas, profesor antropologie na univerzitě v Yale, tvrdí, že „oplácaní" muži jsou ve věku mezi 20 a 30 lety zdravější než muži pohánění testosteronem. Nejen, že žijí déle než jejich štíhlé protějšky, jsou také lepší při předávání svých genů a jsou atraktivnější pro opačné pohlaví, říká expert.

V roce 2015 se začaly objevovat zprávy, které odkazují na fenomén „dad bod" tedy muže s postavu, u které jsou kombinovány svaly a mírná nadváha. Poselství je tedy podle magazínu jasné: To se od té doby stal zatímco vypracované bicepsy už v módě nejsou. Od té doby se stal tento termín synonymem pro muže s dětmi, který vypadá, jako by vyvažoval čas v tělocvičně s propitými víkendy, píše Newsweek.

Přesto, že je toto spojení používáno spíše jako slangový termín, profesor Bribiescas říká, že mít pár kilo navíc skutečně má zdravotní přínosy. Ve svém výzkumu tvrdí, že existují důkazy, že starší, lehce baculatí muži mají menší pravděpodobnost, že budou trpět srdečními infarkty a rakovinou prostaty. 

Také tvrdí, že když je muž oplácaný, existuje u něj větší pravděpodobnost, že investuje svůj čas do svých dětí, než aby hledal další ženy. Právě tato mírně zvýšená hladina tuku je prý ale pro ženy velmi přitažlivá.

Profesor Bribiescas říká: „Jedním z účinků nižší hladiny testosteronu je ztráta svalové hmoty a zvýšení tukové vrstvy. Tato změna tělesné konstituce způsobuje nejen to, že muži nakupují pohodlnější kalhoty, ale také mu může hypoteticky zajisti přežití v krizi.“

Témata: ženy Muži