Máte rádi českou klasiku - plněné papriky, ale nevíte jak na ně? S naším receptem zvládne tuto pochoutku každý.
Přísady
4 středně velké papriky (červené, žluté nebo zelené)200 g mletého masa (hovězí, vepřové, kuřecí nebo jejich kombinace)1 cibule, jemně nasekaná2 stroužky česneku, jemně nasekané1 rajče, nasekané1/2 šálku vařené rýže1 lžička mletého kmínu1 lžička sladké papriky1 lžička sušeného oreganaSůl a pepř podle chuti1/2 šálku vývaru (hovězí, kuřecí nebo zeleninový)2 lžíce olivového oleje
Postup
Papriky omyjte a odstraňte jejich stonky a semínka. Pokud jsou papriky nestabilní, můžete jim odříznout spodní část, aby stály rovně.
V hrnci s vroucí osolenou vodou povařte papriky asi 5 minut, aby změkly. Poté je vytáhněte z vody a nechte je okapat.
Na pánvi rozehřejte olivový olej a osmažte cibuli a česnek dozlatova.
Přidejte mleté maso a smažte ho, dokud není zcela uvařené a zhnědne. Přidejte rajče, kmín, sladkou papriku, oregano, sůl a pepř. Směs dobře promíchejte a vařte dalších pár minut.
Přidejte vařenou rýži do směsi s mletým masem a dobře promíchejte.
Plňte papriky připravenou směsí maso-rýže a zakryjte je uzavíratelnými víčky nebo hliníkovou fólií.
Vložte plněné papriky do pekáče a zalijte je vývarem. Přikryjte pekáč a dejte ho do předem vyhřáté trouby na 180 °C.
Pečte papriky asi 30-40 minut, nebo dokud papriky nezměknou a náplň se dobře prohřeje.
Hotové plněné papriky můžete podávat samotné nebo jako součást hlavního jídla. Doporučuje se podávat je s čerstvou bylinkovou omáčkou nebo s ochucenou smetanou.
Témata: recepty Vaření

Odsouzený Pavel Novotný promluvil! Jak vidí svou budoucnost v ODS?

Marešovi v krizi? Po spekulacích promluvila moderátorova tchyně!

Jiří Bartoška (†78): Splnili mu poslední přání! Jaké bylo?