Snažíte se zhubnout do plavek? Tipy na osvěžující letní saláty

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

3. června 2023 12:59

K letním teplotám patří i lehká zdravá jídla, které nezatíží váš trávicí systém. Podívejte se na dva inspirující recepty, které si můžete připravit během pár chvil doma.

Melounový salát s feta sýrem a mátou

Suroviny:

4 mističky nakrájeného vodního melounu200 g feta sýra, nakrájeného na kostičkyČerstvá máta, nasekaná1/4 šálku olivového oleje2 lžíce čerstvé citronové šťávySůl a pepř podle chuti

Postup:

Ve velké míse smíchejte nakrájený vodní meloun, kostičky feta sýra a nasekanou mátu. V malé míse smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř. Polejte směsí melounový salát a jemně promíchejte.

Nechte salát odpočinout v chladničce asi 15 minut, aby se chutě propojily.Před podáváním můžete ozdobit salát čerstvou mátou. Podávejte chladné.

Quinoa salát s ovocem a avokádem

Suroviny:

1 šálek quinoy, uvařené podle návodu na obalu a vychladlé1 avokádo, oloupané, zbavené pecky a nakrájené na kostičky1/2 šálku čerstvých jahod, nakrájených na poloviny1/2 šálku čerstvého ananasu, nakrájeného na kostičky1/4 šálku čerstvé máty, nasekané2 lžíce olivového oleje2 lžíce čerstvé citronové šťávySůl a pepř podle chuti

Postup:

Ve velké míse smíchejte uvařenou quinou, nakrájené avokádo, jahody, ananas a nasekanou mátu. V malé míse smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, sůl a pepř. Polejte směsí quinoa salát a jemně promíchejte. Nechte salát odpočinout v chladničce asi 30 minut, aby se chutě propojily. Před podáváním můžete přidat na salát ještě čerstvou mátu pro ozdobu. Podávejte chlazené.

Témata: recepty Vaření