Jak na pravé letní osvěžení? Máme pro vás několik tipů

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

29. května 2023 16:10

Léto je za dveřmi a neodmyslitelně k němu patří osvěžující letní nápoje. Inspirujte se našimi tipy!

Ledový čaj s ovocem

Připravte si svůj oblíbený čaj a nechte ho vychladnout. Poté přidejte čerstvé kousky ovoce, jako jsou jahody, kiwi nebo citrusové plody. Přidejte led a případně trochu sladidla, pokud preferujete sladší chuť.

Vodní melounový koktejl

Rozmixujte čerstvý meloun s ledem a přidejte šťávu z limetky pro osvěžující kyselou příchuť. Můžete také přidat nějakou bylinku, jako je máta, pro ještě intenzivnější chuť.

Limetková soda s mátou

Vymačkejte šťávu z několika limetek do sklenice a přidejte nařezanou mátu. Přidejte led a dolijte minerální vodou nebo sodou. Můžete také přidat trochu medu nebo javorového sirupu pro příjemnou sladkou příchuť.

Čerstvý okurkový džus

Okurku nakrájejte na menší kousky a rozmixujte ji s vodou a ledem. Přidejte šťávu z citronu a podle chuti můžete přidat trochu soli nebo pepře. Tento osvěžující nápoj je skvělý pro hydrataci.

Smoothie s exotickým ovocem

Vytvořte si smoothie ze směsi exotického ovoce, jako jsou ananas, manga a maracuja. Přidejte do mixéru spolu s ledem a případně trochou kokosového mléka pro krémovější texturu. Tento tropický nápoj vám dodá energii a osvěží v horkém letním dni.

Témata: Léto nápoje