Vánoční cukroví: Vyzkoušejte tyto recepty na rohlíčky!

Vánoční cukroví

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

6. prosince 2022 19:57

Základem mnoha druhů vánočního cukroví jsou ořechy. Pokud jich tedy máte dostatek, můžete se směle pustit do pečení těchto chutných rohlíčků!

Pokud máte něco kolem půl kilogramu mletých vlašských ořechů, můžete si připravit sladké rohlíčky hned na dva způsoby.

Vanilkové rohlíčky (250 g mletých ořechů, 500 g másla, 600 g hladké mouky, 200 g moučkového cukru, na obalení směs vanilkového cukru s moučkovým)

Z másla, mouky, cukru a ořechů nejprve uhněteme těsto, které necháme po dokončení odpočinout v lednici. Rohlíčky děláme s vědomím, že při pečení ještě nabydou na objemu. Pečeme na plechu vyloženém papírem na pečení. Po vytažení z trouby cukroví obalíme v cukru.

Pařížské rohlíčky (300 gramů mletých ořechů, 4 vejce, 450 g moučkového cukru, 250 gramů másla, kakao a vanilkový cukr)

Dvě vejce a 250 gramů cukru našleháme do pěny, přidáme ořechy. Vznikne těsto, ze kterého s pomocí cukrářského sáčku vytvoříme rohlíčky. Pečeme v mírně rozehřáté troubě.

Kvůli krému ušleháme dvě vejce se 100 gramy cukru a vanilkovým cukrem, po pěti minutých ještě přidáme kakao. Necháme vychladnout. Zároveň si vymícháme máslo s dalšími 100 gramy cukru, výslednou hmotu spojíme s první částí krému. Ten na závěr nastříkáme na rohlíčky, které ještě vymáčíme v čokoládě.

Témata: Vánoce