Halloween je sice minulostí, ale začal listopad a s ním - zdá se - přichází sychravý podzim. Lidé tak možná budou více času trávit doma a třeba i v kuchyni. Jak se v ní dají využít všudypřítomné dýně? Poradíme vám, stačí si pozorně přečíst následující recept.

Dýňová polévka

Na přípravu polévky budeme samozřejmě potřebovat dýni, dále také cibuli, vývar (zeleninový či kuřecí), olej, smetanu a koření (sůl, pepř, kari). 

Na pánev dáme nejprve cibuli a na oleji ji osmahneme dozlatova. Vzápětí přidáme nakrájenou dýni, kterou zalijeme vývarem dle vaší volby.

Tuto směs vaříme přibližně 20 minut, dokud dýně nezměkne. Polévku následně odstavíme, abychom ji mohli rozmixovat a dochutit kořením a smetanou. 

Na závěr ještě polévku chvíli povaříme na mírném plameni, poté ji můžeme prohlásit za hotovou a podávat. 

Témata:

Vaření, recepty | stars24.cz