Blíží se halloween, což je svátek, se kterým se neodmyslitelně spjaté dýně. Víte tedy, jak si z ní připravit lahodnou polévku, která je v Česku stále populárnější?

Dýňová polévka
(dýně, cibule, vývar, olej, sůl, kari, pepř, smetana)

První dáme na pánev cibuli, kterou na oleji osmahneme dozlatova. Poté přidáme nakrájenou dýni a zalijeme vývarem, ať už zeleninovým nebo třeba kuřecím.

Vše vaříme zhruba 20 minut, aby dýně změkla. Poté polévku odstavíme a rozmixujeme. Během toho ji dochutíme pepřem, solí, kari a smetanou. Podle chuti samozřejmě můžete zkusit i jiná koření.

Na mírném plamenu polévku ještě chvíli povaříme, až poté ji prohlásíme za hotovou a můžeme podávat. 

Témata:

Vaření, recepty | Dýně | stars24.cz