Blíží se halloween, což je svátek, se kterým se neodmyslitelně spjaté dýně. Víte tedy, jak si z ní připravit lahodnou polévku, která je v Česku stále populárnější?
Dýňová polévka(dýně, cibule, vývar, olej, sůl, kari, pepř, smetana)
První dáme na pánev cibuli, kterou na oleji osmahneme dozlatova. Poté přidáme nakrájenou dýni a zalijeme vývarem, ať už zeleninovým nebo třeba kuřecím.
Vše vaříme zhruba 20 minut, aby dýně změkla. Poté polévku odstavíme a rozmixujeme. Během toho ji dochutíme pepřem, solí, kari a smetanou. Podle chuti samozřejmě můžete zkusit i jiná koření.
Na mírném plamenu polévku ještě chvíli povaříme, až poté ji prohlásíme za hotovou a můžeme podávat.
Témata: recepty Vaření Dýně