V uplynulých dnech jsme přinesli recept na holandský řízek, což je na přípravu poměrně jednoduchý pokrm. Složitější je to s tím, odkud se vzal jeho název.
Pokud se domníváte, že jde o nizozemskou specialitu, na kterou narazíte v nabídce restaurací během návštěvy Amsterdamu, jste na omylu. Celé je to úplně jinak...
Název pokrmu je totiž odvozen od klíčové ingredience, bez které by jinak šlo o obyčejný karbanátek. Jak známo, tou je sýr, který se přidává k mletému masu.
Nejčastěji jde přitom o eidam nebo goudu, sýry nazvané podle dvou nizozemských měst. O holandském řízku v nich ale nejspíš neslyšeli, jde o ryze českou záležitost.
Recept na holandský řízek:
Témata: recepty Vaření Maso
Halinu Pawlowskou zradilo zdraví: Jaká je prognóza na následující měsíce?
Martin Dejdar řekl, co je zrůdné! Jde o politiku