Tvarohové knedlíky doma a chutně: Recepty ze dvou druhů mouky

Kuchyně, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

17. srpna 2022 15:10

Urodilo se vám na zahrádce a máte chuť na něco sladkého. K oblíbeným letním pokrmům patří nepochybně ovocné knedlíky. Pokud si nevíte rady, přinášíme hned dvojici receptů.

První recept (z polohrubé mouky)(vejce, 250 g měkkého tvarohu, sůl, 200 g polohrubé mouky, 225 g másla, 20 až 30 kusů ovoce, cukr moučka, zakysaná smetany)

Nejprve si připravte těsto tím, že smícháte tvaroh, vejce, špetku soli, mouku a 100 g rozpuštěného másla a všechny ingredience zpracujete do hladkého těsta.

Z těsta následně vytvořte váleček, který rozkrájíte na menší díly. Každý z nich poté roztáhnete, dovnitř vložíte ovoce a uděláte kulatý knedlík. 

Knedlíky vařte v osolené vodě po dobu zhruba šesti minut. Podávejte je posypané moučkovým cukrem a zalité zbylým rozpuštěným máslem. Ještě je můžete dozdobit zakysanou smetanou. 

Druhý recept (z hrubé mouky)

(250 gramů tučného tvarohu, 200 gramů hrubé mouky, sůl, žloutek, ovoce)

Nejprve si smícháte všechny výše uvedené ingredience, z nichž vypracujete těsto. Důležité je, aby se nelepilo. Poté začněte odebírat kusy zhruba o velikosti dlaně a vypracujte z nich válečky. Ty následně rozpracujete, položíte na ně ovoce a vytvoříte knedlík.

Knedlíky vařte ve vroucí a osolené vodě minimálně osm minut. Čekejte, než knedlíky vyplavou na hladinu, následně je vylovte. Podávejte je polité rozpuštěným máslem a posypané moučkovým cukrem. 

Témata: recepty Vaření