Cuketu v letních měsících mnozí z nás sklízí na svých zahrádkách, aby s ní následně něco vymysleli v kuchyni. Jednou z možností je i polévka. Poradíme vám, jak na ni.
Cuketová polévka(máslo, cibule, česnek, 500 g cukety, zeleninový vývar, tymián, sůl, pepř)
Nakrájejte cibuli a společně s dvěma stroužky česneku ji orestujte v hrnci na lžíci másla. Žlutou nebo zelenou cuketu i se slupkou dobře omyjte, nakrájejte na malé kousky a přihoďte do hrnce.
Po jejím orestování zalijte dosavadní obsah hrnce litrem či půldruhým litrem zeleninového vývaru a po dobu deseti minut vařte. Na závěr ještě přidejte čerstvý tymián, polévku rozmixujte a okořeťe dle chuti solí a pepřem.
Témata: recepty Vaření Zelenina