Léto sice svádí především ke grilování, ale pokud tuto možnost nemáte, můžete si dobré jídlo připravit i doma v kuchyni. Zvlášť když se budete držet následujícího receptu na vepřovou panenku.
Vepřová panenka / 2 porce(400 g vepřové panenky, cukr, mořská sůl, tymián, rozmarýn, šalotka, kmín, sušené švestky, máslo, hladká mouka, 125 ml smetany ke šlehání)
Smícháme dvě lžíce soli, půl lžíce mořské soli a nasekané bylinky, konkrétně tymián a rozmarýn. Vzniklou směsí potřeme maso, zabalíme do fólie a zhruba 60 minut necháme odležet.
Poté vezmeme panenku a ze všech stran ji opečeme na másle. Mezitím si předehřejeme troubu na 180 °C, do které následně vložíme maso v pekáčku, malinko podlité vodou. Pečeme asi 45 minut, dokud nezměkne.
Na závěr si připravíme omáčku. Nakrájíme si jednu šalotku a 100 gramů sušených švestek, vše dohromady orestujeme s rozpuštěným máslem a přidáme půl lžičky kmínu a zaprášíme půlkou lžíce hladké mouky. Poté vše zalijeme smetanou a po dobu 15 minut vaříme.
Témata: recepty Vaření Maso
Halinu Pawlowskou zradilo zdraví: Jaká je prognóza na následující měsíce?
Martin Dejdar řekl, co je zrůdné! Jde o politiku