Léto sice svádí především ke grilování, ale pokud tuto možnost nemáte, můžete si dobré jídlo připravit i doma v kuchyni. Zvlášť když se budete držet následujícího receptu na vepřovou panenku.

Vepřová panenka / 2 porce
(400 g vepřové panenky, cukr, mořská sůl, tymián, rozmarýn, šalotka, kmín, sušené švestky, máslo, hladká mouka, 125 ml smetany ke šlehání)

Smícháme dvě lžíce soli, půl lžíce mořské soli a nasekané bylinky, konkrétně tymián a rozmarýn. Vzniklou směsí potřeme maso, zabalíme do fólie a zhruba 60 minut necháme odležet.

Poté vezmeme panenku a ze všech stran ji opečeme na másle. Mezitím si předehřejeme troubu na 180 °C, do které následně vložíme maso v pekáčku, malinko podlité vodou. Pečeme asi 45 minut, dokud nezměkne. 

Na závěr si připravíme omáčku. Nakrájíme si jednu šalotku a 100 gramů sušených švestek, vše dohromady orestujeme s rozpuštěným máslem a přidáme půl lžičky kmínu a zaprášíme půlkou lžíce hladké mouky. Poté vše zalijeme smetanou a po dobu 15 minut vaříme. 

Témata:

Vaření, recepty | Maso | stars24.cz

Vstoupit do diskuse