V létě roste lidem na zahrádkách mnoho dobrého, co najde své využití v kuchyni. Stále populárnější je cuketa, ze které jde uvařit i lahodnou polévku.

Cuketová polévka
(máslo, cibule, česnek, 500 g cukety, zeleninový vývar, tymián, sůl, pepř)

Vezmeme nakrájenou cibuli a dva stroužky česneku a orestujeme v hrnci na lžíci másla. Připravíme si cuketu. Ať už je žlutá nebo zelená, na tom nesejde, ji jen dobře omyjeme (i se slupkou). Nakrájíme na malé kousky a přihodíme do hrnce. 

Po orestování cukety vše zalijeme litrem či půldruhým litrem zeleninového vývaru a po dobu deseti minut vaříme. Na závěr přidáme čerstvý tymián, polévku rozmixujeme a okořeníme dle chuti solí a pepřem. 

Témata:

Vaření, recepty | Zelenina | stars24.cz