Co se týče počasí, umíme si jistě představit lepší červencové víkendy. Pokud jste zůstali doma, nemáte do čeho píchnout a máte k dispozici cuketu, můžete si něco upéct.
Cuketová buchta(400 g cukety, dvě vejce, 300 g krupicového cukru, 230 ml rostlinného oleje, 400 g hladké mouky, 6 g jedlé sody, 4 g kypřicího prášku, 10 g mleté skořice, citronová šťáva, 250 g moučkového cukru)
Vezmeme cuketu a najemno ji nastrouháme. V jedné míse si prošleháme vejce s krupicovým cukrem a olejem, poté vmícháme cuketu. V další nádobě smícháme mouku, sodu, kypřicí prášek a skořici. Sypkou směs s pomocí stěrky zapracujeme do tekutého stavu.
Připravíme si rozevírací dortovou formu, kterou vyložíme pečicím papírem. Vlijeme do ní těsto, povrch upravíme stěrkou a pečeme 50 minut v troubě předehřáté na 170 °C. Upečenou buchtu necháme zchladnout.
Vrhneme se polevu z citronové šťávy, do které postupně vmícháváme moučkový cukr, aby vznikla hladká poleva. Tou přelijeme vychladlý koláč a necháme ztuhnout.
Témata: recepty Vaření Zelenina

Proč byl Henry Cavill nahrazen? Herec překvapivě skončil jen dva měsíce po svém návratu!

Kate Middleton stačily čtyři slova, aby pobavila celou Francii!

Taylor Swift jako tajná zbraň? V podcastu s Edem Sheeranem bylo veselo!