Cuketová buchta: Zajímavý recept na sladké pečivo

Cuketa, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

9. července 2022 17:15

Co se týče počasí, umíme si jistě představit lepší červencové víkendy. Pokud jste zůstali doma, nemáte do čeho píchnout a máte k dispozici cuketu, můžete si něco upéct.

Cuketová buchta(400 g cukety, dvě vejce, 300 g krupicového cukru, 230 ml rostlinného oleje, 400 g hladké mouky, 6 g jedlé sody, 4 g kypřicího prášku, 10 g mleté skořice, citronová šťáva, 250 g moučkového cukru)

Vezmeme cuketu a najemno ji nastrouháme. V jedné míse si prošleháme vejce s krupicovým cukrem a olejem, poté vmícháme cuketu. V další nádobě smícháme mouku, sodu, kypřicí prášek a skořici. Sypkou směs s pomocí stěrky zapracujeme do tekutého stavu. 

Připravíme si rozevírací dortovou formu, kterou vyložíme pečicím papírem. Vlijeme do ní těsto, povrch upravíme stěrkou a pečeme 50 minut v troubě předehřáté na 170 °C. Upečenou buchtu necháme zchladnout. 

Vrhneme se polevu z citronové šťávy, do které postupně vmícháváme moučkový cukr, aby vznikla hladká poleva. Tou přelijeme vychladlý koláč a necháme ztuhnout.

Témata: recepty Vaření Zelenina