S jahodami lze v kuchyni naložit různě, jedním z nejčastějších způsobů je příprava knedlíků. Přinášíme recept, který vám zabere pouhou hodinu od začátku k finálnímu výsledku.

Tvarohové knedlíky s jahodami
(250 gramů tučného tvarohu, 200 gramů hrubé mouky, sůl, žloutek, jahody)

Nejprve si smícháme všechny výše uvedené ingredience, z nichž vypracujeme těsto. Důležité je, aby se nelepilo. Poté začneme odebírat kusy zhruba o velikosti dlaně a vypracujeme z nich válečky. Ty následně rozpracujeme, položíme na ně jahodu a vytvoříme knedlík.

Vaříme ve vroucí a osolené vodě minimálně osm minut. Čekáme, až knedlíky vyplavou na hladinu, následně je vylovíme. Podáváme je polité rozpuštěným máslem a posypané moučkovým cukrem. 

Témata:

Vaření, recepty | Ovoce | stars24.cz