Jahodová sezóna je v plném proudu, lidé vyrážejí na samosběry a odnášejí si domů velké množství jahod. Co s nimi? Doma si můžete uvařit třeba lahodné tvarohové knedlíky s jahodami.

Tvarohové knedlíky s jahodami
(vejce, 250 g měkkého tvarohu, sůl, 200 g polohrubé mouky, 225 g másla, 20 až 30 jahod, cukr moučka, zakysaná smetany)

Nejprve si připravíme těsto. Smícháme tvaroh, vejce, špetku soli, mouku a 100 g rozpuštěného másla, všechny ingredience zpracujeme do hladkého těsta.

Z těsta následně vytvoříme váleček, který rozkrájíme na menší díly. Každý z nich poté roztáhneme, dovnitř vložíme jahodu a uděláme kulatý knedlík. 

Knedlíky vaříme v osolené vodě po dobu zhruba šesti minut. Podáváme je posypané moučkovým cukrem a zalité zbylým rozpuštěným máslem. Ještě je můžeme dozdobit zakysanou smetanou. 

Témata:

Vaření, recepty | stars24.cz