Jahodová sezóna je v plném proudu, lidé vyrážejí na samosběry a odnášejí si domů velké množství jahod. Co s nimi? Doma si můžete uvařit třeba lahodné tvarohové knedlíky s jahodami.
Tvarohové knedlíky s jahodami(vejce, 250 g měkkého tvarohu, sůl, 200 g polohrubé mouky, 225 g másla, 20 až 30 jahod, cukr moučka, zakysaná smetany)
Nejprve si připravíme těsto. Smícháme tvaroh, vejce, špetku soli, mouku a 100 g rozpuštěného másla, všechny ingredience zpracujeme do hladkého těsta.
Z těsta následně vytvoříme váleček, který rozkrájíme na menší díly. Každý z nich poté roztáhneme, dovnitř vložíme jahodu a uděláme kulatý knedlík.
Knedlíky vaříme v osolené vodě po dobu zhruba šesti minut. Podáváme je posypané moučkovým cukrem a zalité zbylým rozpuštěným máslem. Ještě je můžeme dozdobit zakysanou smetanou.
Témata: recepty Vaření
Kdo rozhádal královskou rodinu? Kate a William dali jasně najevo, že Harryho s Meghan nechtějí!
Tom Cruise obdržel prestižní ocenění!
I jednoho dítěte neskončí? Odhaleno, co Justin Bieber plánuje dál!