Je tady rebarborová sezóna, což se projevuje i v kuchyni. Co si z ní můžeme připravit? Například chutný koláč. Tady je v pár krocích recept na něj.
Rebarborový koláč(těsto: 450 g hladké mouky, půl prášku do pečiva, 225 g másla, 110 g cukru moučka, jeden a půl pytlíku vanilkového cukru, citronová kůra, mléko, máslo; náplň: 1 kg měkkého tvarohu, mléko, cukr, rebarbora, 4 bílky, 4 lžíce cukru moučka)
Nejprve smícháme mouku a kypřící prášek, směs následně zpracujeme společně se změklým máslem, oběma cukry, citronovou kůrou. Vznikne těsto, které podle potřeby změkčíme mlékem a poté jím vyložíme vymazaný plech.
Tvaroh ochutíme cukrem a potřeme jím těsto. Navrch dáme oloupanou a na plátky zpracovanou rebarboru. Pečeme na 170 °C po dobu 35 minut, poté necháme vychladnout.
Z bílků a cukru si připravíme sníh, který dáme na koláč a ten vložíme do trouby na 100 °C. Ve chvíli, kdy se sníh zbarví dorůžova, máme hotovo.
Témata: recepty Vaření