Velikonoce jsou za námi, ale vajíčka najdou své užití i po těchto svátcích. Můžete si například připravit vynikající vajíčkovou pomazánku. Co k tomu budete potřebovat?
Suroviny: 6 vajec uvařených natvrdo, cibule, majonéza, pažitka, citronová šťáva, hořčice, sůl, pepř
1) Nejprve si oloupeme cibuli, kterou nadrobno nasekáme. Vejce zbavíme skořápek a nakrájíme na malé kostičky, můžeme k tomu použít kráječ na vejce.
2) K cibuli a vejcím přidáme čtyři lžíce majonézy, lžičku citronové šťávy i hořčice a pažitku, všechny suroviny následně smícháme. K dochucení dle vlastních preferencí použijeme sůl a pepř.
3) Před podáváním s jakýmkoliv druhem pečiva, který si zvolíte, se doporučuje nechat pomazánku nějaký čas odležet v lednici.
Témata: recepty Vaření Vejce