K velikonočním svátkům zcela neodmyslitelně patří vajíčka, a to například i ve formě pomazánky. Co budete potřebovat na její přípravu?
Vajíčková pomazánka(6 vajec uvařených natvrdo, cibule, majonéza, pažitka, citronová šťáva, hořčice, sůl, pepř)
Nejprve si oloupeme cibuli, kterou nadrobno nasekáme. Vejce zbavíme skořápek a nakrájíme na malé kostičky, můžeme k tomu použít kráječ na vejce.
K cibuli a vejcím přidáme čtyři lžíce majonézy, lžičku citronové šťávy i hořčice a pažitku, všechny suroviny následně smícháme. K dochucení dle vlastních preferencí použijeme sůl a pepř.
Před podáváním s jakýmkoliv druhem pečiva, který si zvolíte, se doporučuje nechat pomazánku nějaký čas odležet v lednici.
Témata: Vejce recepty Vaření Velikonoce