Beránek neodmyslitelně patří k Velikonocům, návodů na jeho přípravu ale najdeme spoustu. Podívejte se dnes na jeden od známého českého šéfkuchaře.
Velikonoční beránek - Roman Paulus | zdroj: YouTube
Paulus ve videu Kulinářské akademie Lidlu poodhalí svůj recept na beránka, který zvládnou i začátečníci. Poradí například, jak vysypat formu na pečení a jak dlouho beránka péct.
Nezapomeňte si před pečením připravit všechny potřebné suroviny. Na beránky podle Romana Pauluse budete potřebovat:
- 5 vajec „M“
- 250 g cukru krystal
- 2 vanilkové cukry
- 200 ml rostlinného oleje
- 200 ml plnotučného mléka
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový pudinkový prášek
- 1 bio citron (kůra)
- 250 g polohrubé mouky + na vysypání
- máslo na vymazání formy
- moučkový cukr na posypání