Do Štědrého dne zbývá v podstatě už jen týden, takže hospodyně finišují s pečením vánočního cukroví. A mnohé třeba shánějí recept na marokánky...
Marokánky
(těsto: 250 ml mléka, 30 g hladké mouky, 80 g cukru moučky, 20 g másla, 100 g krájených mandlí, rozinek, vlašských ořechů a kandované pomerančové kůry, sůl; poleva: 100 g čokolády na vaření, 30-50 g tuku)
V mléce rozpustíme mouku, následně přidáme cukr s máslem. Vše přivedeme k varu a vaříme zhruba tři minuty, než směs zhoustne do bešamelu. Poté vmícháme všechny přísady a dobře promícháme.
Necháme zchladnout. Směs poté nabíráme kávovou lžičkou a pokládáme malé hromádky na pečicí papír. Pečeme na 180 °C po dobu zhruba 20 minut. Mezitím si nad vodní lázní rozehřejeme čokoládu s tukem. Vychladlé marokánky už jen namočíme spodní stranou do čokolády.
Témata: recepty Vaření
Už je jasno, proč spadlo ázerbájdžánské dopravní letadlo. Bylo sestřeleno
Karel Šíp se svěřil s velmi nepříjemným zážitkem z Všechnopárty
Richard Krajčo čeká na zázrak!