Máme tu první adventní víkend, takže mnohé hospodyně se bezpochyby vrhnou na pečení vánočního cukroví. Když se zmíní rohlíčky, každému se asi v první řadě vybaví ty vanilkové. Existují ale i pařížské. Jak na ně?
Na rohlíčky budeme potřebovat čtyři celá vejce, 450 gramů moučkového cukru, 300 gramů mletých ořechů, 250 gramů másla, kakao a vanilkový cukr.
Dvě vejce a čtvrt kila cukru našlehejte do pěny, poté přidejte ořechy. Z těsta následně prostřednictvím cukrářského sáčku vytvořte na plechu rohlíčky. Pečte v mírně rozehřáté troubě.
Krém, který aplikujete na rohlíčky, vyrobíte následujícím způsobem. Nad párou ušleháte dvě vejce se 100 gramy cukru a vanilkovým cukrem. Po pěti minutách přidáte kakao. Necháte vychladnout.
Mezitím si vymícháte máslo se zbylými 100 gramy moučkového cukru, které spojíte s již vychladlou hmotou. Krém je v tu chvíli hotový, můžete jej nastříkat na rohlíčky a ty pak ještě vymáčet v čokoládě.
Témata: recepty Vaření Vánoce