Vánoce se povážlivě blíží, takže kuchyněmi už se začíná linout vůně vánočního cukroví. Pokud jste s pečením ještě nezačali, pak pro vás máme pár rad.
Uvádí se, že více než polovina Čechů si peče vánoční cukroví doma. Nejoblíbenějšími druhy pak jsou linecké a vanilkové rohlíčky, následují vosí hnízda, perníčky nebo pracny. Jak zní cenné rady pro jejich přípravu?
Třeba pro přípravu lineckého cukroví se při dnešních možnostech doporučuje využití mixéru, protože těsto je náchylné na teplotu. Před pečením by pak mělo alespoň přes noc odpočívat v lednici.
Populární jsou i vanilkové rohlíčky, které není záhodno šidit. Kromě pravých ořechů použijte rovněž pravé máslo, nikoliv rostlinné tuky. Vanilkový cukr pak rozhodně nenahrazujte tím vanilínovým.
U pracen zase platí, že formičky pro přípravu není třeba plnit až po okraj, těsto je naopak třeba přitisknout k okrajům. Případné přeplněné formičky je totiž výrazně těžší vyklopit.
Témata: recepty Vaření Vánoce