Recepty z cukety: Tipy, pokud si s ní nevíte rady!

Vaření, ilustrační fotografie.

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

25. srpna 2021 20:02

Co může být lepšího, než zelenina z vaší zahrádky, například cuketa, v jídle, které si sama uvaříte. Zvlášť když je v dnešní době už tolik možností, jak ji zpracovat.

Cuketové placky (1,5 kg cukety, 2 až 3 vejce, 150 g hladké mouky, lžička majoránky a oregana, dva stroužky česneku, sůl, pepř, olej)

Nejprve omyjeme a nastrouháme cuketu, přidáme lžičku soli a promísíme. Směs necháme čtvrt hodiny odstát, cuketu následně "vyždímáme" a dáme do čisté nádoby. Přidáme vajíčka, mouku, česnek, majoránku, oregano, pepř, sůl a znovu promísíme. 

Následně rozpálíme pánev a placky smažíme dozlatova. Oleje dáme spíš větší množství, aby se propekly rovnoměrně. Hotové je pak ještě můžeme odložit na papírové utěrky, které placky zbaví přebytečného oleje.

Špagety s cuketou (4 porce: 3 žloutky, 50 g parmezánu, 100 ml smetany ke šlehání, sůl, pepř, 3 malé cukety, 320 g špaget)

V misce prošleháme 3 žloutky společně s parmazánem, smetanou ke šlehání, solí a pepřem. Cukety nakrájíme na tenké plátky a dvě minuty před koncem vaření přidáme k těstovinám, poté vše společně scedíme. Následně ihned promícháme se žloutkovým krémem a podáváme.

Témata: recepty Vaření Zelenina