Vepřové sádlo už zase není považováno za tak zdraví škodlivou potravinu, jako tomu bylo v předchozích letech. Jeho obliba tak opět roste. Jak si z něj připravíte chutné škvarky?

Kromě kilogramu hřbetního sádla bez kůže budeme potřebovat už pouze sůl. Sádlo nejprve vychladíme, respektive necháme ztuhnout. Bude se nám poté snadněji krájet.

Sádlo nakrájíme na zhruba centimetrové kostičky a vložíme do velkého hrnce se silným dnem. Podlijeme vodou, která se na mírném plamenu pomalu vypaří.

Škvaření je poměrně časově náročné, zabere dvě až tři hodiny. Sádlo je vyškvařené ve chvíli, kdy přestane bublat. Škvarky poté začnou zlátnout a klesat ke dnu. Sádlo je proto potřeba hlídat, aby se nic nepřipálilo.

Vyškvařené sádlo nakonec scedíme a ještě horké škvarky nasolíme. Sádlo uložíme do vhodné nádoby a necháme vychladnout.

Témata:

Jídlo, potraviny, mikrovlnka | stars24.cz

Vstoupit do diskuse