Sezóna cuket je tady, proto spousta lidí přemýšlí, co s nimi udělá. Receptů je dnes na internetu spousta. Třeba takové rizoto vám ani v kuchyni nezabere moc času.

Na dvě porce je třeba lžíce olivového oleje, cibule, česnek, slanina na kostičky, 125 gramů rýže, 450 ml zeleninového vývaru, jedna velká cuketa, lžíce másla, čedar, sůl a pepř.

Nejprve rozehřejeme na pánvi olej, přidáme cibuli a necháme ji změknout. Pak přidáme česnek a slaninu a smažíme, dokud nezačnou hnědnout.

Nasypeme rýži a za stálého míchání ji restujeme. Po pěti minutách přidáme 150 mililitrů vývaru, po dalších pěti minutách opakujeme to samé. Vaříme, dokud se tekutina neabsorbuje.

Nakonec přilijeme zbývající vývar, přidáme nastrouhanou cuketu a vaříme ještě několik minut, než rýže úplně změkne. Poté sundáme pánev z plamene, přidáme máslo a sýr. Dobrou chuť!

Témata:

Vaření, recepty | Zelenina | stars24.cz

Vstoupit do diskuse