Cukety si v posledních letech našly cestu na české zahrádky i do tuzemské kuchyně. Pojďme si představit jeden recept, podle kterého si z ní můžete připravit lahodné jídlo.
Nejprve si připravte suroviny, konkrétně: 1,5 kilogramu cukety, dvě až tři vejce, 150 gramů hladké mouky, po lžičce majoránky a oregana, dva stroužky česneku, sůl a pepř a olej na smažení.
Nejprve omyjte a nastrouhejte cuketu, přidejte lžičku soli a promíchejte. Tuto směs nechte čtvrt hodiny odstát, cuketu následně "vyždímejte" a dejte do čisté misky.
Poté přidejte vajíčka, mouku, česnek, majoránku, oregano, pepř, sůl a opět promíchejte. Vajíček a mouky dejte raději méně, poté přidávejte podle uvážení.
Rozpalte pánev a placky smažte dozlatova. Olej dejte spíš větší množství, aby se propekly rovnoměrně. Hotové je pak ještě můžete odložit na papírové utěrky, aby placky zbavily přebytečného oleje.
Témata: Zelenina recepty Vaření