Urodilo se vám hodně jahod a nevíte si s nimi rady? Můžete si upéct koláč, s receptem, který přinášíme, by to měl zvládnout každý.

Do 80 gramů pomletých mandlí přidáme 175 gramů hrubé mouky, 35 gramů práškového cukru, sáček vanilkového cukru, citrónovou šťávu a 125 gramů másla. Po promíchání přidáme jedno vejce a znovu promícháme. Necháme půl hodiny odstát.

Těsto poté vyválíme a položíme na moukou vysypaný plech. Pečeme na 200 °C zhruba patnáct až dvacet minut. Po vytažení z trouby ho necháme vychladnout a potřeme jahodovým džemem.

Na krém smícháme pudingový prášek s 50 gramy cukru a 50 ml mléka. Dalších 250 ml je pak třeba společně s 200 ml smetany ke šlehání přivést k varu. Poté přidáme směs s pudingovým práškem a vaříme ještě asi jednu až dvě minuty. Poté nalijeme na džem a necháme vychladnout.

Na ozdobu pak dáme nahoru čerstvé jahody, šlehačku a pražené mandlové plátky.

Témata:

Vaření, recepty | stars24.cz

Vstoupit do diskuse