Urodilo se vám hodně jahod a nevíte si s nimi rady? Můžete si upéct koláč, s receptem, který přinášíme, by to měl zvládnout každý.
Do 80 gramů pomletých mandlí přidáme 175 gramů hrubé mouky, 35 gramů práškového cukru, sáček vanilkového cukru, citrónovou šťávu a 125 gramů másla. Po promíchání přidáme jedno vejce a znovu promícháme. Necháme půl hodiny odstát.
Těsto poté vyválíme a položíme na moukou vysypaný plech. Pečeme na 200 °C zhruba patnáct až dvacet minut. Po vytažení z trouby ho necháme vychladnout a potřeme jahodovým džemem.
Na krém smícháme pudingový prášek s 50 gramy cukru a 50 ml mléka. Dalších 250 ml je pak třeba společně s 200 ml smetany ke šlehání přivést k varu. Poté přidáme směs s pudingovým práškem a vaříme ještě asi jednu až dvě minuty. Poté nalijeme na džem a necháme vychladnout.
Na ozdobu pak dáme nahoru čerstvé jahody, šlehačku a pražené mandlové plátky.
Témata: recepty Vaření
Věra Špinarová si pracně vydobyla své místo na hudební scéně. Její cesta ke slávě nebyla lehká!
Kate Middleton nehodlá některé věci tolerovat?
Vánoční tradice Nicole Kidman vytáčí její sousedy!