Ovocná sezóna je tady a často se stane, že si lidé s úrodou nevědí rady. Jak zpracovat třeba jahody? Můžete si upéct koláč. Přinášíme jeden recept.
Na letní jahodový koláč budete potřebovat vyšší plech, pět až šest vajec, stejně lžic vařící vody a krupicového cukru, 8 až 10 lžic polohrubé mouky a asi tři čtvrtě kilogramu jahod.
V míse si nejprve s pomocí mixéru vyšleháme vejce a během šlehání postupně přidáváme vodu, cukr a mouku. Plech si vysypeme strouhankou a piškot pečeme asi 15 minut v troubě vyhřáté na 170 °C. Pak ho necháme vychladnout a pokapeme šťávou ze sirupu.
Následně očistíme jahody, nakrájíme je na menší kousky a poskládáme na piškot. Poté je zalijeme pudinkovým rosolem ze 400 ml vody, 400 ml jahodového sirupu bez chemických barviv a dvou vanilkových pudinků.
200 ml vody a dvojnásobné množství sirupu nejprve zahřejeme v hrnci, do zbylé studené vody nasypeme pudinkový prášek a za stálého míchání vlijeme do hrnce. Vaříme dvě minuty, poté musíme nechat ztuhnout.
Jakub Prachař zásadně změnil image! Jak dlouho bude "ještě ošklivější"?
Pavel Novotný vrací úder! Agátu Hanychovou označil za lhářku