Švédský sypaný koláč: Jak ho můžete ještě vyšperkovat?

Ilustrační foto

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

20. dubna 2021 19:19

Staré známé a osvědčené recepty někomu nestačí, proto vznikají nejrůznější nápady, jak je vylepšit. Pokud máte čas a chuť, můžete si jeden takový recept vyzkoušet.

Na stars24.cz jsme vám nedávno přinesli recept na švédský sypaný koláč. Na Slovensku ho umějí ještě vylepšit.

Potřebovat budete 3 hrnky hrubé mouky, hrnek cukru krystal, balíček prášku do pečiva, 3 lžíce kakaa a 350 g tuku na pečení. Na náplň pak 750 gramů měkkého tvarohu, 3 vejce, hrnek práškového cukru, hrnek mléka, nastrouhanou citronovou kůru a 100 gramů hrozinek.

Nejprve smícháme mouku, cukr a prášek do pečiva a rozdělíme na dvě části. Do jedné z nich přimícháme kakao. V další míse si smícháme tvaroh s vejci, mlékem, cukrem a citronovou kůrou. Na závěr přidáme hrozinky.

Hluboký plech následně vytřeme půlkou tuku na pečení a vysypeme jej moučnou směsí s kakaem. Na ni rozetřeme tvarohovou náplň a pak ji zasypeme světlou moučnou směsí. Navrch nastrouháme druhou půlku tuku. Pečeme ve vyhřáté troubě asi hodinu, v elektrické na 180 °C, v horkovzdušné na 160 °C. 

Témata: recepty Vaření