Říjen je podzimní měsíc a v tomto období lidé rádi pijí mošt. Nevěřili byste, ale mošt lze konzumovat ve více variantách, než jen ten tekutý! Přinášíme vám první recept. Takto zkuste a napište nám na redakce@stars24.cz a nebo na náš facebook, jak vám to chutnalo.
Napadlo vás někdy využít v kuchyni mošt a zpestřit si tímto lahodným mokem některé pokrmy? Pokud ne, nastal čas na drobné experimenty.
Trhané vepřové maso pečené v moštu(20 min. + 4 hod. pečení)
Hledáte recept na oběd, kterým své hosty okouzlíte, ale zároveň nestrávíte hodiny v kuchyni? Pak je trhané vepřové ideální – upeče se v podstatě samo. Nejlépe chutná s kyselou okurkou a opečeným pečivem, třeba hamburgerovou bulkou.
Ingredience – 6 porcí:
800 g vepřové plece 250 ml jablečného moštu 2 stroužky česneku 1 menší cibule 5 lžiček mleté uzené papriky pálivá paprika podle vlastní chuti půl, pepřPostup:
Vepřové maso dostatečně osolte, opepřete a ochuťte uzenou i pálivou paprikou. Pokud má maso vyšší tukovou vrstvu, několikrát ji nařízněte. Vložte maso do pekáče, který lze přiklopit, a podlijte moštem. Do pekáče přidejte oloupané a rozdrcené stroužky česneku a nasekanou cibuli. Pekáč přiklopte a vložte do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte 30 min. a poté snižte teplotu na 150 °C. Pečte ještě 4 hodiny, nebo dokud se maso nebude rozpadat. V průběhu pečení maso občas přelijte moštem. Hotové maso vyjměte a vidličkou natrhejte na vlákna. Šťávu s česnekem a cibulí zredukujte, pokud to bude potřeba, a vmíchejte do masa.Dobrou chuť! A podělte se prosím o zkušenost na našem facebookovém profilu. A nebo nám pošlete do redakce vlastní recept. Rádi ho vydáme. Děkujeme
Témata: recepty Vaření Most