Říjen je podzimní měsíc a v tomto období lidé rádi pijí mošt. Nevěřili byste, ale mošt lze konzumovat ve více variantách, než jen ten tekutý! Přinášíme vám první recept. Takto zkuste a napište nám na redakce@stars24.cz a nebo na náš facebook, jak vám to chutnalo.
Napadlo vás někdy využít v kuchyni mošt a zpestřit si tímto lahodným mokem některé pokrmy? Pokud ne, nastal čas na drobné experimenty.
Trhané vepřové maso pečené v moštu(20 min. + 4 hod. pečení)
Hledáte recept na oběd, kterým své hosty okouzlíte, ale zároveň nestrávíte hodiny v kuchyni? Pak je trhané vepřové ideální – upeče se v podstatě samo. Nejlépe chutná s kyselou okurkou a opečeným pečivem, třeba hamburgerovou bulkou.
Ingredience – 6 porcí:
800 g vepřové plece 250 ml jablečného moštu 2 stroužky česneku 1 menší cibule 5 lžiček mleté uzené papriky pálivá paprika podle vlastní chuti půl, pepřPostup:
Vepřové maso dostatečně osolte, opepřete a ochuťte uzenou i pálivou paprikou. Pokud má maso vyšší tukovou vrstvu, několikrát ji nařízněte. Vložte maso do pekáče, který lze přiklopit, a podlijte moštem. Do pekáče přidejte oloupané a rozdrcené stroužky česneku a nasekanou cibuli. Pekáč přiklopte a vložte do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte 30 min. a poté snižte teplotu na 150 °C. Pečte ještě 4 hodiny, nebo dokud se maso nebude rozpadat. V průběhu pečení maso občas přelijte moštem. Hotové maso vyjměte a vidličkou natrhejte na vlákna. Šťávu s česnekem a cibulí zredukujte, pokud to bude potřeba, a vmíchejte do masa.Dobrou chuť! A podělte se prosím o zkušenost na našem facebookovém profilu. A nebo nám pošlete do redakce vlastní recept. Rádi ho vydáme. Děkujeme
Témata: recepty Vaření Most

Proč byl Henry Cavill nahrazen? Herec překvapivě skončil jen dva měsíce po svém návratu!

Kate Middleton stačily čtyři slova, aby pobavila celou Francii!

Taylor Swift jako tajná zbraň? V podcastu s Edem Sheeranem bylo veselo!