Vajíčková pomazánka? Jeden z nejžádanějších receptů o Velikonocích

Vejce

Autor: Pavel Krejčí

1. dubna 2024 19:31

Vejce a Velikonoce k sobě patří. Pokud teď nevíte, co s nimi, jedna možnost se nabízí. S naším receptem si připravíte vynikající vajíčkovou pomazánku. 

Vajíčková pomazánka
(6 vajec uvařených natvrdo, cibule, majonéza, pažitka, citronová šťáva, hořčice, sůl, pepř)

Nejprve si oloupeme cibuli, kterou nadrobno nasekáme. Vejce zbavíme skořápek a nakrájíme na malé kostičky, můžeme k tomu použít kráječ na vejce. 

K cibuli a vejcím přidáme čtyři lžíce majonézy, lžičku citronové šťávy i hořčice a pažitku, všechny suroviny následně smícháme. K dochucení dle vlastních preferencí použijeme sůl a pepř. 

Před podáváním s jakýmkoliv druhem pečiva, který si zvolíte, se doporučuje nechat pomazánku nějaký čas odležet v lednici. 

Témata: recepty Vaření Vejce