Velikonoční mazanec může, ale nemusí být tvarohový. Pokud máte doma tvaroh a chcete ho využít, pak je pro vás náš recept jako stvořený.
Tvarohový mazanec
(160 g změklého másla, 180 g moučkového cukru, tři vejce, 250 g měkkého tvarohu, strouhaná citronová kůra, 500 g hladké mouky, 50 g sušených rozinek, mandlové plátky, prášek do pečiva)
Nejdříve utřeme změklé máslo s cukrem, aby vznikla pěna. Následně jedno po druhém zatřeme vejce. Vmícháme tvaroh a nastrouhanou citronovou kůru. Do těsta poté zapracujeme mouku s práškem do pečiva a rozinky.
Troubu si předehřejeme na 170 stupňů. Těsto vytvarujeme do jednoho většího, anebo dvou menších bochánků, přesuneme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme plátky mandlí. Pečeme 30 až 45 minut.
Témata: recepty Vaření Velikonoce