Sekaná patří mezi klasická česká jídla. Pokud ji chcete trochu obzvláštnit, vyzkoušejte náš recept na sekanou se sýrem.
Ingredience:
500 g mletého masa (hovězí, vepřové nebo směs obou)
1 střední cibule, jemně nakrájená
2 stroužky česneku, prolisované
1 vejce
1/2 šálku strouhanky
1/4 šálku mléka
1 lžička soli
1/2 lžičky pepře
1/2 lžičky sušeného oregana
200 g tvrdého sýra (cheddar, eidam apod.), na plátky
Postup:
Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia. V misce smíchejte mleté maso, nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, vejce, strouhanku, mléko, sůl, pepř a oregano. Dobře promíchejte, dokud nezískáte homogenní hmotu.
Na plech nebo do zapékací mísy vyložte a rovnoměrně rozprostřete polovinu masa. Na maso položte plátky tvrdého sýra. Přidejte zbytek mletého masa a pečlivě jej přitlačte kousem fólie nebo lžící, aby se vytvořila pevná vrstva.
Pečte v předehřáté troubě po dobu asi 40-45 minut, dokud se sekaná dobře neupraví a získá zlatavou barvu. Po upečení nechte sekanou chvíli odpočinout, aby se sýr uvnitř trochu ztuhl. Nakrájejte na plátky a podávejte.
Témata: recepty Vaření
Milan Lasica (†81) by se dožil 85 let: Poslední okamžiky strávil na jevišti!
Kim Kardashian v slzách: Zemřel její nejbližší přítel z dětství
Vřískot 7 přivádí zpět padlé zabijáky: Jak je to možné?