Cuketové karbanátky jsou pochoutka, kterou si můžete připravit k nedělní večeři nebo jen tak na chuť. Podívejte se na náš recept, jak na ně.
Ingredience:
2 středně velké cukety
1 cibule
2 stroužky česneku
1/2 hrnku strouhanky (může být obyčejná nebo panko)
1/2 hrnku stroužků parmezánu
2 vajíčka
Sůl a pepř podle chuti
Olej na smažení
Postup:
Cukety umyjte a oloupejte. Pokud je cuketa mladší a má jemnou slupku, nemusíte ji loupat. Poté je nastrouhejte na hrubém struhadle a dejte do cedníku. Osolte cuketu a nechte ji chvíli odstát, aby z ní vytekla nadbytečná tekutina.
Během toho, co cuketa odpočívá, nakrájejte cibuli a česnek na jemné kousky. V míse smíchejte nakrájenou cibuli, česnek, nastrouhanou cuketu, strouhanku a stroužky parmezánu. Důkladně promíchejte a přidejte rozšlehaná vajíčka. Směs můžete dochutit solí a pepřem podle vašich preferencí.
Směs by měla být dostatečně hustá, aby se z ní daly tvořit karbenátky. Pokud je příliš mokrá, přidejte trochu strouhanky. Naopak, pokud je příliš suchá, přidejte ještě jedno vajíčko. Tvarujte z ní karbenátky o velikosti podobné kotletkám.
Rozehřejte olej na pánvi. Smažte karbanátky z obou stran do zlatova. Při smažení dávejte pozor, abyste je nepřepeklili. Když jsou hotové, dejte je na talíř s papírovým ubrouskem, aby se zbytečně neleskly od oleje.
Hotové cuketové karbanátky podávejte teplé. Skvěle se hodí jako hlavní pokrm nebo i jako příloha k různým omáčkám, jogurtovým dipům nebo salátům.
Témata: recepty Vaření

Odsouzený Pavel Novotný promluvil! Jak vidí svou budoucnost v ODS?

Marešovi v krizi? Po spekulacích promluvila moderátorova tchyně!

Jiří Bartoška (†78): Splnili mu poslední přání! Jaké bylo?