Vanilkové rohlíčky jsou naprostou klasikou. Během Vánoc nechybí snad na žádném stole, ale pokud nevíte, jak na ně, podívejte se na náš recept.
Ingredience:
250 g hladké mouky
200 g másla
100 g moučkového cukru
1 lžička vanilkového cukru
Špetka soli
100 g mletých ořechů nebo mandlí (volitelné)
Vanilkový cukr na obalení
Postup:
V míse smíchejte mouku s mletými ořechy nebo mandlemi (pokud je používáte). V jiné misce vyšlehejte máslo s cukrem, vanilkovým cukrem a solí, dokud nedosáhnete krémové konzistence. Postupně přidávejte směs s moukou a ořechy a vytvořte hladké těsto. Pokud je těsto příliš suché, můžete přidat trochu másla.
Z těsta vytvarujte válečky, které následně rozkrojte na menší kousky. Z každého kousku vytvořte malý váleček nebo šišku.
Předehřejte troubu na 180 °C. Rohlíčky rozložte na plech s pečícím papírem a pečte je asi 10-12 minut nebo dokud nejsou lehce zlatavé. Hned po vyndání z trouby obalte každý rohlíček ve vanilkovém cukru.
Témata: recepty Vaření Vánoce
Diddy v centru pozornosti: Nová obvinění odhalují temné stránky jeho života!
Liam Payne (†31): Detaily pohřbu hvězdy One Direction odhaleny!